Doi absolvenți ai ȘSAJ, printre câștigătorii concursului pentru cea mai bună investigație jurnalistică

Doi absolvenți ai ȘSAJ, printre câștigătorii concursului pentru cea mai bună investigație jurnalistică

Anastasia Cucuruz și Ghenadie Brega, absolvenți ai promoției 2014-2015, au devenit câștigători ai Premiului de gradul III la Concursul pentru cea mai bună investigație jurnalistică pe teme de corupție. Premiul a fost acordat  pentru articolul „(In)dependența de gaze a Republicii Moldova și Ucrainei”, realizat în colaborare cu jurnalista Elena Cernîșova din Ucraina.

Anastasia Cucuruz lucrează, în prezent, în calitate de PR & Communications Manager la Centrul Internațional „La Strada”. Încă fiind studentă la Școala de  Studii Avansate în Jurnalism, Anastasia a colaborat cu Centrul de Investigații Jurnalistice și a scris știri pentru site-ul Politik.md. Ea a fost și reporteră locală pentru Transilvania Regional Business - www.trb.ro, un portal de analize economice din România. Ghenadie Brega este reporter la săptămânalul „Ziarul de Gardă” și freelancer la Centrul de Investigații Jurnalistice.

„Mi-aș fi dorit ca problema despre care am scris să nu existe... Iar dacă, totuși, abuzurile au existat și s-a scris despre ele, corect ar fi să se reacționeze - ceea ce, din păcate, nu s-a întâmplat. Oricum, ca jurnaliști, noi nu vom ceda. O să continuăm să batem în ușă, până aceasta se va deschide”, a spus Anastasia în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, care a avut loc marți, 13 decembrie.

Concursul pentru cea mai bună investigație jurnalistică a fost organizat în cadrul Proiectului „Consolidarea Funcțiilor de Prevenire și Analiză a CNA”, cu sprijinul PNUD, CNA și al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei. În competiție s-au înscris 15 jurnaliști, cu 42 de materiale publicate în perioada ianuarie - octombrie 2016. Investigațiile vizează fapte de corupție, gestionarea frauduloasă a banilor și patrimoniului public, averi și afaceri nedeclarate etc. Pe lângă diplome, laureații concursului au primit din partea organizatorilor premii de valoare, cum ar fi laptop-uri, camere video și aparate foto performante.

Acest site folosește cookies

Am înțeles