ADMITEREA 2017: Școala de Studii Avansate în Jurnalism anunță înscrierea candidaților pentru un nou an de studii

ADMITEREA 2017: Școala de Studii Avansate în Jurnalism anunță înscrierea candidaților pentru un nou an de studii

Vrei să lucrezi în televiziune, să moderezi o emisiune radio ori să lansezi un portal cu cele mai calitative știri? Sau, poate, îți dorești să creezi un ziar ori o revistă? Dacă răspunsul tău e „Da!”, te așteptăm în cel mai bun loc pentru a pune temelia unei cariere în media - Școala de Studii Avansate în Jurnalism!

Cine suntem noi

Școala de Studii Avansate în Jurnalism (ȘSAJ) a fost lansată în septembrie 2006 și este un proiect de referință al Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI). Din start, scopul nostru a fost să contribuim la formarea unei noi generații de jurnaliști profesioniști în Republica Moldova. Astăzi, într-o lume și epocă în care mass-media sunt la un click distanță de fiecare, ȘSAJ oferă șanse egale tuturor celor care vor să își construiască o carieră de succes în jurnalism și comunicare, dar și celor care doresc să obțină deprinderi și abilități jurnalistice.

Cine sunt studenții ȘSAJ

Pentru a deveni unul dintre cei 20 de studenți ai celei de-a 12-ea promoții (2017-2018) este suficient să ai studii superioare. Poți fi absolvent de Drept, Economie, Litere, Politehnică, Medicină, Jurnalism, Comunicare, Politologie ori, de ce nu?, Teatru sau Pictură. Important este să dai dovadă de multă ambiție, curiozitate și perseverență. Dacă, și aici, răspunsul e „Da”, nu sta pe gânduri, ci vino la ȘSAJ!

Ce vei învăța la ȘSAJ

Anul de studii la ȘSAJ durează zece luni, timp în care vei deprinde cele mai bune practici în materie de jurnalism, existente astăzi în Europa și în SUA. Vei învăța să scrii cele mai corecte și echidistante știri, îți vom dezvălui secretele celui mai vizualizat material online, vei afla cum se creează cel mai pitoresc material radiofonic și vei descoperi secretele unei fotografii reușite. Împreună cu alți colegi vei filma, vei monta, vei crea designul unui ziar și al unei reviste, vei face infografice și vei participa la realizarea unui adevărat buletin de știri radio și TV. Totul - în regim de redacție. Iar școala îți va pune la dispoziție toată tehnica necesară: reportofon, cameră foto și video, un computer personal.

Cine vor fi instructorii tăi

Alături și împreună cu tine vor lucra și își vor împărtăși experiența profesională cei mai buni jurnaliști și experți media din Republica Moldova, dar și de peste hotare: Vasile Botnaru, Liliana Barbăroșie, Diana Răileanu, Alina Țurcanu, Tatiana Ețco (toți din echipa postului de radio „Europa Liberă”), Petru Macovei (Asociația Presei Independente), Alina Radu („Ziarul de Gardă”), Elena Robu (PRO TV Chișinău), Liliana Nicolae (Radio „Europa FM”, București), Nadine Gogu (Centrul pentru Jurnalism Independent), Dorin Scobioală (Reuters TV și Antena 3), Anatol Golea (RTR Moldova), Lilia Curchi (revista „Natura”), Dumitru Ciorici (www.agora.md), free-lancer-ii Ludmila Andronic, Oxana Iuteș, Nicolae Pojoga, Angela Ivanesi, Andrei Cibotaru și mulți alții.

Unde vei putea lucra după absolvirea ȘSAJ

După cele zece luni de cursuri te vei putea angaja în orice instituție de presă din țară sau din afară. Și asta, pentru că Școala de Studii Avansate în Jurnalism este „laboratorul” unde ți se cultivă deprinderile și abilitățile profesionale necesare unui jurnalist „universal”, așa cum o cer media de astăzi în toată lumea...Vei putea fi reporter la o televiziune de top sau la cel mai ascultat post de radio; vei putea scrie știri pentru un portal online ori să moderezi propria emisiune. Totul depinde doar de tine! Iar dovada că orice vis poate deveni realitate sunt cei peste 160 de tineri și tinere, care au absolvit până acum ȘSAJ și dintre care, mulți, și-au făcut deja un nume în domeniul jurnalismului, comunicării sau vieții publice.

Dosarele se depun până la 15 mai 2017, ora 17.00 și trebuie să conțină:

  • CV
  • Formular (descarcă)
  • Scrisoare de motivare
  • Un eseu la temă liberă/articol publicat (dacă există)
  • Copia diplomei de studii superioare (absolvenții anului 2017 prezintă un certificat de la facultate în care se confirmă că sunt în ultimul an de studii)
  • Copia buletinului de identitate

Te așteptăm pe adresa: Școala de Studii Avansate în Jurnalism, or. Chișinău, str. Tighina 49/4, et. 3. Pentru detalii contactați: Veronica Marin - tel.: 022.92.94.40, 079.909414

e-mail: vmarinATscoaladejurnalismDOTmd (* a se înlocui AT cu „@” și DOT cu „.”).

 

Noi garantăm calitatea studiilor, iar succesul tău este prioritatea noastră!

Acest site folosește cookies

Am înțeles