Jonathan Wolfington: „Profitați de instruirea pe care v-o oferă Școala de Studii Avansate în Jurnalism!”

Jonathan Wolfington: „Profitați de instruirea pe care v-o oferă Școala de Studii Avansate în Jurnalism!”

Cât de credibilă și obiectivă este presa din Republica Moldova, ce posibilități au tinerii jurnaliști și ce trebuie să facem pentru a îmbunătăți situația mass-media de la noi? Sunt câteva dintre temele pe care studenții ȘSAJ le-au abordat azi în cadrul unui nou Club de discuții, al cărui invitat a fost Jonathan (Jed) Wolfington, responsabil pentru relația cu presa din cadrul Ambasadei SUA.

Întâlnirea a început cu o prezentare a Școlii de Studii Avansate în Jurnalism, invitatul nostru a fost curios să afle de la discipolii ȘSAJ de ce au ales anume această specialitate și unde se regăsesc peste cinci ani. Majoritatea tinerilor au spus că pentru ei jurnalismul a fost mai mult o provocare, iar școala reprezintă cea mai bună platformă pentru a începe o carieră în această meserie specială.

De asemenea, în timpul întâlnirii, studenții au avut ocazia să afle despre situația presei din Statele Unite ale Americii și să discute despre problemele cu care se confruntă jurnaliștii de acolo. „În America Guvernul nu reprezintă o putere absolută. Jurnaliștii și mass-media au cea mai mare autoritate”, a spus invitatul. El a menționat că și în Republica Moldova schimbarea este posibilă, trebuie doar ca cetățenii să dorească acest lucru. „Este foarte important să valorificăm libertatea de expresie și să începem schimbarea pas cu pas”, a sus diplomatul.

La finalul întâlnirii, Jonathan Wolfington, a privit un buletin de știri realizat de către studenții ȘSAJ pentru cursul Jurnalism TV. El i-a încurajat pe studenți să aplice la diverse programe internaționale pentru jurnaliști și a venit cu câteva sfaturi: „Utilizați orice oportunitate pe care o aveți. Urmați-vă visurile și fiți cei mai buni în ceea ce veți alege să faceți după absolvirea școlii. Luați cât mai mult de la cursuri, dar și de la instructori. Fiți voi înșivă!”, a spus invitatul.

Acest site folosește cookies

Am înțeles