La Școala de Studii Avansate în Jurnalism a început un nou an de studii

La Școala de Studii Avansate în Jurnalism a început un nou an de studii

Optimiști, bine dispuși și vădit emoționați - așa au arătat studenții celei de-a XI-ea promoții care, la 1 septembrie, au început cursurile la Școala de Studii Avansate în Jurnalism. Timp de zece luni cincisprezece tineri și tinere vor lucra în regim de redacție și vor beneficia de o instruire intensă în jurnalism. Tinerii vor însuși standardele şi practicile jurnalismului occidental, dar şi modul în care acestea pot fi aplicate în mass-media din Republica Moldova. Toate acestea - alături și împreună cu cei mai buni jurnaliști și experți media.

Prima zi de studii a fost una preponderent de inițiere. Cu un mesaj de salut pentru proaspeții studenți a venit directoare a ȘSAJ, Sorina Ștefârță. Ea i-a felicitat pe cei care vor constitui promoția a XI-ea a ȘSAJ, le-a dorit realizări frumoase, multe știri și reportaje interesante, și un spirit constant al curiozității.

Cu felicitări, sfaturi utile și cu multe gânduri bune au venit la ȘSAJ și câteva absolvente ale celei de-a zecea promoții, care și-au împărtășit propria experiență trăită la ȘSAJ. Lia Ciutac, Irina Gușan, Olimpia Begleța și Liliana Croitor le-au dorit viitorilor ziariști răbdare, curaj, perseverență și încredere în forțele proprii. „Jurnalismul este o muncă de echipă, drept care este foarte important să vă ajutați și respectați reciproc, să fiți corecți cu voi înșivă și, nu în ultimul rând, să fiți punctuali - lucru absolut necesar unui jurnalist”, a menționat Liliana Croitor.

Studenții înscriși la Școala de Studii Avansate în Jurnalism în anul academic 2016-2017 sunt licențiați în diverse domenii. Trei dintre ei au absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, ceilalți având o formare în Drept, Relații Internaționale, Istorie și Psihologie, Litere, Cadastru, Geodezie și Construcții, Finanțe și Bănci, Economie și Business. Una dintre studentele ȘSAJ a absolvit Facultatea BSc Economie și Politică a Universității din Exeter (Marea Britanie).

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) și a fost lansată la 4 septembrie 2006 cu scopul de a pregăti jurnalişti pentru mass-media din Republica Moldova. Din 2006 şi până în prezent această instituție de învățământ postuniversitar a fost absolvită de peste 150 de tineri ziarişti. Majoritatea dintre ei lucrează în mass-media din țară.

Acest site folosește cookies

Am înțeles