S-a încheiat primul semestru la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ)

S-a încheiat primul semestru la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ)

Pe 20 decembrie 2013 s-a încheiat primul semestru al anului de studii 2013-2014 la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ).

În primele patru luni de cursuri studenţii Şcolii au dobândit abilităţi teoretice şi practice despre jurnalism şi genurile presei. Instructorii ŞSAJ au pus accentul pe noţiunile generale ale jurnalismului, documentare, intervievare, identificarea surselor, structura unei ştiri şi reportaj. Printre cursurile de bază ale primului semestru s-au numărat: Introducere în Jurnalism; Etica Mass Media; Legislaţia Mass Media; Interviul; Fotojurnalism; Radio Jurnalism; Jurnalismul TV şi altele. De asemenea pe parcursul primului semestru studenţii au învaţat cum să folosească dictafonul, aparatul foto şi camera de filmat, precum şi programele digitale de editare ales unetului şi imaginii video. În formarea lor ca jurnalişti profesionişti,  studenţii au beneficiat de cursuri de limbă engleză şi ore de stilistică.

Studenta ŞSAJ, Patricia Dulgheru a menţionat că: „primul semestru a trecut mult prea repede, probabil asta s-a datorat în mare parte instructorilor Şcolii şi cursurilor diverse şi foarte interactive. Aş fi vrut să opresc un pic timpul să nu zboare atît de repede, mai ales cînd conştientizam faptul că mai am foarte multe de învăţat. Mi-a plăcut foarte mult aspectul practic al cursurilor”.

O altă studentă a Şcolii, Tatiana Beghiu a declarat că: „aceste patru luni la Şcoală au trecut ca o clipă. Am avut parte de multă informaţie şi ne-am cultivat deprinderi care ne vor modela ca viitori jurnalişti. A fost un semestru cu o atmosferă constructivă, instructori profesionişti şi răbdători, care ne-au învăţat cu adevărat lucruri noi şi interesante”.

Instructorul ŞSAJ, Vitalie Dogaru spune că: „anul acesta Şcoala a reuşit să atragă un grup de studenţi foarte buni. Semn că studiile oferite şi perspectivele deschise de această instituţie au creat o imagine pozitivă nu doar în rîndul breslei, dar şi a celor care vor sa adere la ea. Acum, sper ca şi studenţii să depună eforturi pentru ca să ducă faima Şcolii mai departe”.

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent  din Chişinău, iniţiat în parteneriat cu Şcoala de Jurnalism din Missouri, SUA, Centrul de Formare şi Perfecţionare a Jurnaliştilor din Paris, Franţa şi organizaţia Free Press Unlimited, Olanda.

Acest site folosește cookies

Am înțeles