Studenţii promoţiei 2015-2016 au iesit pentru prima dată pe teren

Studenţii promoţiei 2015-2016 au iesit  pentru prima dată pe teren

Tinerii au mers în PMAN pentru a scrie o ştire despre protestul din centrul Chişinăului. Lucrarea este un exerciţiu practic pentru cursul de Ştire, care se ţine la ŞSAJ în perioada  7-11 septembrie.

“A fost interesant şi neaşteptat pe alocuri. Este prima mea experienţă de acest gen. La început mi-a fost frică, dar am încercat să discut cu oamenii şi, spre surprinderea mea, ei au fost foarte deschişi. Dacă nu eram studentă la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism, nu ştiu dacă aş fi avut curajul să merg în Piaţă şi să vorbesc cu cei de acolo”, a spus studenta Veronica Tabureanu.

Ştirea este primul curs practic al studenţilor ŞSAJ şi are ca scop să le cultive abilităţile de scriere a ştirilor atât în clasă, cât şi pe teren. Studenţii  învaţă să se exprime clar, succint şi complet pentru a nu distorsiona informaţia, lucrează cu citate şi exersează la scrierea titlurilor de presă.

„După ce, de luni, am discutat despre felul în care trebuie să arate o ştire, era absolut necesar să aplicăm totul în practică. Şi unde mai bine, decât PMAN, am fi putut să facem acest lucru azi? Am hotărât să ieşim din clasă pentru a le arăta pe viu cum se interacţionează cu sursele, cum pui întrebarea, cum alegi unghiul de abordare etc.”, a menţionat instructorul Diana Railean.

Modulul Ştirea durează cinci zile şi va fi urmat, din 14 septembrie, de cursul de fotojurnalism.

 

Acest site folosește cookies

Am înțeles