Studenții celei de-a ZECEA promoții a ȘSAJ și-au luat certificatele de studii

Studenții celei de-a ZECEA promoții a ȘSAJ și-au luat certificatele de studii

Paisprezece tineri și tinere, studenți ai celei de-a zecea promoții a Școlii de Studii Avansate în Jurnalism, sunt gata să completeze cu acte în regulă breasla jurnalistică. La 30 iunie, în cadrul unei ceremonii simbolice cu participarea instructorilor, ei au primit mult-așteptatele certificate de studii.

Zece luni - atât a durat anul de studii 2015- 2016 la ȘSAJ. Zece luni în care, zi de zi, discipolii Școlii de Studii Avansate în Jurnalism au lucrat în regimul unei redacții adevărate. Au scris știri, interviuri, au învățat să filmeze și să monteze reportaje pentru radio și televiziune, au realizat articole pe teme politice, economice, sociale, au făcut propriile investigații jurnalistice. Cursurile au fost ținute de cei mai buni jurnaliști și experți din diverse domenii, din Moldova și de peste hotare. „ȘSAJ s-a impus prin calitatea studiilor, dar și a trainerilor care de zece ani sunt alături de noi”, a menționat directoarea școlii, Sorina Ștefârță.

De la eveniment nu au lipsit nici cei care i-au învățat pe studenții ȘSAJ meseria - trainerii. Ei i-au felicitat pe proaspeții absolvenți pentru curajul și perseverența de care au dat dovadă și le-au recomandat să-și construiască viitoarea carieră în jurnalism, respectând cu strictețe etica și deontologia. „Nu vă trădați profesia”, le-a spus Alina Radu, directoarea „Ziarului de Gardă”. „În jurnalism este foarte greu să-ți creezi un nume și foarte ușor îl poți pierde. Nu vă lăsați manipulați. Fiți corecți și cinstiți cu voi înșivă”, a adăugat Petru Macovei, directorul API.

Cuvinte de încurajare au mai venit de la instructorii Vasile Botnaru, Nadine Gogu, Liliana Barbăroșie, Alina Țurcanu, Cristina Mogîldea, Dumitru Marian, Ina Grejdeanu, Vladimir Bolea, Andrei Cibotaru, Dumitru Ciorici, Tatiana Puiu.

Evenimentul a culminat cu înmânarea certificatelor de studii. Menționăm că în acest an doi dintre absolvenți - Natalia Ghețu și Iurii Botnarenco - au absolvit Școala de Studii Avansate în Jurnalism cu merite deosebite.

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism (ŞSAJ) este un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent, iniţiat în cooperare cu Şcoala de Jurnalism din Missouri (SUA) şi Centrul de Formare Profesională a Jurnaliştilor din Paris (Franţa). Şcoala este concepută în baza unor programe postuniversitare avansate de pregătire a jurnaliştilor şi a fost creată în conformitate cu cele mai înalte standarde internaţionale în jurnalism practicate în Europa şi Statele Unite ale Americii. În acest an, ȘSAJ a beneficiat de susținerea financiară a National Endowment for Democracy (SUA) și a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Acest site folosește cookies

Am înțeles