Școala de Jurnalism din Moldova continuă înscrierile pentru anul de studii 2022 - 2023

Școala de Jurnalism din Moldova continuă înscrierile pentru anul de studii 2022 - 2023

Ești un jurnalist sau o jurnalistă în devenire și crezi că ai nevoie de instruire suplimentară? Te gândești că ai avea nevoie de o schimbare în carieră? Consideri că profesia ta merită mai multă atenție în presă sau vrei să scrii despre domeniul tău de expertiză? Ești ambițios, perseverent, curajos și vrei să faci un jurnalism de calitate? Acum e timpul! Școala de Jurnalism din Moldova continuă înscrierile la programul de studii postuniversitare de formare profesională în domeniul jurnalismului.

Pe parcursul a zece luni, în perioada septembrie 2022 - iunie 2023, studenții vor învăța de la jurnaliști cu experiență și experți media atât din Republica Moldova, cât și din străinătate. La sfârșitul programului de studii, studenții vor face un stagiu obligatoriu în redacțiile din Republica Moldova, iar trei dintre cei mai buni absolvenți vor face practica într-o redacție din România timp de o lună.

Pentru anul de învățământ 2022-2023, cursurile au fost organizate în 12 module. Fiecare modul este alcătuit din câteva cursuri. Persoanele admise vor învăța să facă materiale pentru radio, televiziune, online, să filmeze sau să fotografieze. Știrile, reportajele și interviurile, new media, storytelling-ul, blogul, vlogul, podcastul, arta sunetelor și a imaginilor, jurnalismul de investigație, inovația în jurnalism - sunt doar câteva dintre cursurile care fac parte din oferta educațională pentru anul viitor.

Principala metodă de învățare la Școala de Jurnalism din Moldova este learning by doing sau învățarea experiențială, considerând-o cea mai eficace, pentru că jurnalismul se învață exersând și pe teren. Odată cu absolvirea Școlii, studenții au mai multe șanse de angajare

Pentru a afla mai multe detalii despre condițiile de participare la concursul de admitere, clik aici: https://scoaladejurnalism.md/ro/admittance

Școala de Jurnalism din Moldova nu este o instituție de învățământ clasică. Suntem o organizație non-profit, orientată spre instruire în domeniul mass-media, care ține la rigorile jurnalismului, deoarece „obligația primordială a profesiei este un jurnalism responsabil, care asigură dreptul publicului de a primi informații veridice, verificate și depline.” /Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova/ . 

Școala de Jurnalism din Moldova este succesoarea proiectului „Școala de Studii Avansate în Jurnalism din Chișinău”, lansat în 2006 ca proiect-pilot al Centrului pentru Jurnalism Independent din Republica Moldova, în baza unor programe postuniversitare avansate de jurnalism din întreaga lume (inclusiv Școala de Jurnalism și Management Media din Caucaz [Tbilisi, Georgia], Media Plan Institute din Sarajevo, Școala de Jurnalism din Novi Sad [Serbia], Institutul Media din Caucaz [Erevan, Armenia], programul de un an de instruire în jurnalism al Institutului Macedonian pentru Media [Macedonia] și Universitatea Americană din Bulgaria).

Școala de Jurnalism din Moldova activează de 16 ani în convingerea profundă că o presă independentă, liberă, instruită profesionist și dedicată în întregime principiilor de servire a publicului, este esențială pentru orice societate democratică.

Data limită pentru depunerea dosarelor este 22 august 2022, ora 23.59.

Școala de Jurnalism din Moldova - Școala TA de Jurnalism.

Acest site folosește cookies

Am înțeles