Caravana Admiterii la ŞSAJ, şanse şi oportunităţi pentru toţi

Caravana Admiterii la ŞSAJ, şanse şi oportunităţi pentru toţi

La Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism cursurile sunt în toi şi foarte curând actualii studenţi vor păşi pragul diverselor redacţii din ţară - pentru un stagiu şi pentru o viitoare angajare. Cât timp însă tinerii noştri se pregătesc de etapa de absolvire, administraţia ŞSAJ se gândeşte deja la următorul an de studii, motiv din care a și lansat tradiţionala Caravană a Admiterii 2016-2017.

Prima noastră destinaţie a fost Universitatea de Stat din Comrat. Peste 40 de absolvenţi ai diverselor facultăţi au venit să afle despre Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism şi ce le poate oferi ea celor care vor să îmbrăţişeze o nouă profesie sau să-şi îmbunătăţească abilităţile şi cunoştinţele în arta informării şi a comunicării.

Am discutat despre procesul de studii la ŞSAJ, despre condiţiile de înscriere şi despre avantajele de care se bucură candidaţii din regiuni, inclusiv cei din UTA Gagauz-Yeri. Directoarea Şcolii, Sorina Ştefârţă, le-a explicat cât este de important ca astăzi, în societatea moldovenească, să se facă un jurnalism corect, echidistant şi independent - şi cum pot contribui tinerii la acest proces. Subiectul care a stârnit cel mai mare interes a fost cel privind şansele ce se deschid în faţa tinerilor după absolvirea ŞSAJ. Sorina Ştefârţă le-a spus că la Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism se pregătesc jurnalişti „universali”, care se pot încadra uşor în orice redacţie din ţară, dar şi din străinătate. Aceasta, pentru că la ŞSAJ accentul forte este pus pe pregătirea practică a jurnaliştilor. Studenţii petrec mult timp pe teren, scriu ştiri, reportaje, interviuri şi lucrează în condiţiile unei redacţii adevărate.

Această idee a fost subliniată şi de studentul ŞSAJ Petru Garciu care e absolvent al facultăţii Agrare a Universităţii de Stat din Comrat. „Am decis să vin la ȘSAJ deoarece am înţeles că jurnalismul înseamnă, înainte de toate, practica. Lucrul pe teren ne face să înţelegem mai bine ce înseamnă profesia de jurnalist, iar Şcoala ne oferă toate posibilităţile pentru ca să devenim adevăraţi profesionişti în domeniu”, a spus Petru. El i-a încurajat pe studenţii Universităţii din Comrat să-şi încerce puterile la ŞSAJ, fiind o „şcoală ce oferă şanse egale tinerilor din toată ţară”.  

La finalul întâlnirii discipolii Universităţii de Stat din Comrat au primit în dar ziare realizate de studenţii Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism şi au aflat cum şi unde ne pot găsi. Cei care doresc să afle mai multe informaţii despre admitere, cursuri, instructori pot accesa www.scoaladejurnalism.md sau pagina noastră de Facebook.

Acest site folosește cookies

Am înțeles